Во Охрид одбележан Меѓународниот ден на таткото

Женскиот Центар „Бисера“ од Охрид и оваа година свечено го одбележа Меѓународниот ден на таткото, 15ти септември. На манифестацијата која се одржа во ОУ „Христо Узунов“ учествуваа ученици од сите основни училишта, како и дечињата од градинката „Јасна Ристеска“, Охрид кои настапија со свои програми. На приредбата со точки се претставија и петтоодделенците од ОУ „Григор Прличев“ под менторство на наставничката Фанче Наумоска.  По објавениот конкурс на тема „Татко“ за најдобрите литературни и ликовни детски творби, беа доделени награди и признанија. Меѓу наградените беа следните ученици од ОУ „Григор Прличев“: Наградени литературни творби…

повеќе...