Во Охрид одбележан Меѓународниот ден на таткото

Женскиот Центар „Бисера“ од Охрид и оваа година свечено го одбележа Меѓународниот ден на таткото, 15ти септември.

На манифестацијата која се одржа во ОУ „Христо Узунов“ учествуваа ученици од сите основни училишта, како и дечињата од градинката „Јасна Ристеска“, Охрид кои настапија со свои програми. На приредбата со точки се претставија и петтоодделенците од ОУ „Григор Прличев“ под менторство на наставничката Фанче Наумоска. 

По објавениот конкурс на тема „Татко“ за најдобрите литературни и ликовни детски творби, беа доделени награди и признанија. Меѓу наградените беа следните ученици од ОУ „Григор Прличев“:

Наградени литературни творби одделенска настава:

1. Тијана Ристеска ОУ „Братство Единство“
2. Стефана Тренеска ОУ „Григор Прличев“
3. Шикоска Надица ОУ „Христо Узунов“

Предметна настава

1. Михаела Василеска ОУ „Кочо Рацин”
2. Теодора Лазеска ОУ „Св. Наум Охридски”
2. Марија Наумоска ОУ „Григор Прличев”
3. Андреа Домазетоска ОУ „Христо Узунов”
3. Јована Димитрова ОУ „Братство Единство”

Наградени ликовни творби одделенска настава:

1. Звездана Дуцковиќ ОУ „Христо Узунов”
2. Давид Тупанчески ОУ „Григор Прличев”
3. Маја Коровеш ОУ „Григор Прличев”

Предметна настава:

1. Јована Радеска ОУ „Григор Прличев”
2. Марија Огненова ОУ „Христо Узунов”
3. Кристина Петреска ОУ „Братство Единство”

И од градинката „Јасна Ристеска“

1.Теодора Наумова

WebOhrid