Виц

Се вработил Трпе како шофер на автобус. Шефот одма отишол да му честита за новото работно место и му вели:

– Трпе, ќе мораш и да возиш и да наплатуваш карти.

– Нема никаков проблем! – му рекој Трпе.

Истиот ден автобусот летнал во провалија и се направил парам-парче. Дошол шефот во болница да го посети Трпе и го прашал како дошло до несреќата, а Трпе му вели:

– Немам појма, јас бев во задниот дел, наплатував карти!