Светиот крст во рацете на Петар Трпески во Велгошти

Големиот христијански празник Богојавление- Водици одбележан во Велгошти. Меѓу повеќето скокачи во Велгошти, најсреќен беше Петар Трпески.

Се смета дека оној што ќе го фати крстот ќе има среќа, здравје и благосостојба во текот на целата година.

Честитаме!