Светли четврток

Православните христијани денеска го одбележуваат Светли Четврток. По тој повод, со почеток во 9:00 часот ќе се служи Архиерејска литургија во црквата „Св. Јован Богослов“- Канео, едноцрквие за Охрид.

Kaneo