Охриѓани не ги откажуваат туристичките аранжмани во Турција

Меѓу охриѓани нема откажувања за туристичките патувања и пакет-аранжмани за Истанбул и за другите туристички дестинации во Турција, по последниот терористички напад на истанбулскиот аеродром „Ататурк“.

Од туристичката агенција „Венус травел“ информираат дека во моментов има туристи од Охрид кои се на летување во Турција, но се наоѓаат на други туристички локации, далеку од истанбулскиот аеродром.

„Засега нема откажувања на туристичките аранжмани за Турција. Вообичаено има интерес за оваа туристичка земја. Секако дека се грижиме за безбедноста на нашите сограѓани. Но, како што беше јавено, за среќа, на прометните и критични места во Турција каде би ескалирале инциденти, нема македонски државјани. Што се однесува до летовите, се прават напори да се направи промена на летот за граѓаните кои ќе се враќаат“ – информираат од „Венус травел“.

Граѓаните на Охрид, пак, се со поделени мислења за тоа дали треба да се летува во Турција и во земјите од Блискиот Исток.

„Би сакал да патувам во Турција, иако немав конкретно испланирано, но по стравотните вести што ги слушаме за терористички напади, сега не сум толку сигурен дали ќе летувам таму. Ќе следам што се случува, за подоцна да донесам одлука“ – е најчестиот одговор.

Извор: meta.mk