Историски час во чест на Цар Самуил

Со историски час на учениците од основните училишта, утре на 6ти октомври, со почеток во 12 часот во Самуиловата тврдина, ќе бидат одбележани 1002 години од смртта на Цар Самуил.

samoil2016g