Доделени наградите за најубаво украсен новогодишен двор

Денес во Општина Охрид, беа доделени наградите за најубаво украсен двор. Годинава во избор на девет учесници, првата награда ја освоија Иванка и Бруно Гигер, второто место е за семејството на Наумче Неданоски, а третата награда за Антоанета Тасеска.

Признанијата ги додели секретарот на Општина Охрид Димитар Спасески, кој го истакна задоволството од учеството во акцијата, со која градот не само во центарот, туку и во другите градски населби го има празничниот амбиент со украсените дворови.

Првонаградените сопружници Гигер, средствата од наградата ќе ги донираат за семејството Садик, чиј дом неодамна беше уништен во пожар.

This slideshow requires JavaScript.