Кирил Младеноски е среќниот фаќач на светиот крст во Коњско

Празникот Богојавление-Водици, традиционално, освен на Градскиот плоштад во Охрид, се одбележува и на другите населени места.

Меѓу 20-мината скокачи, во Коњско годинава најсреќен беше осумнаесет годишниот Кирил Младеноски.

Се смета дека оној што ќе го фати крстот ќе има среќа, здравје и благосостојба во текот на целата година.

Честитаме!

WebOhrid / Фото: Боки Наумоски