Ученичка од ОУ „Живко Чинго“ освои трета награда на Државниот натпревар по биологија

На Државниот натпревар по билогија кој се одржа во саботата на 20.05.2017 година во Природно-Математичкиот Факултет Скопје, ученичката од ОУ „Живко Чинго“ с.Велгошти – Ангела Маркоска од IX одделение освои III награда.

Ментор на ученичката е наставничката по биологија и хемија Маја Попоска.

„Упатувам честитки до ученичката за постигнатиот успех на Државниот натпревар, а секако и до менторот“ вели директорот на ОУ „Живко Чинго“, Ѓоко Чингоски.

WebOhrid