Вечерна богослужба и света литургија за празникот Св.бесребреници Козма и Дамјан

Дебарско-кичевската епархија ги известува своите православни верници дека на 14. Јули 2017 година (петок), во манастирот „Св. Козма и Дамјан село Опеница – Охрид, ќе се служи вечерна богослужба и света литургија, по повод празникот „Св. бесребреници Козма и Дамјан.

Вечерна богослужба ќе биде со почеток во 19:00 часот, а Литургија во 08:30 часот.

Дебарско-кичевската епархија ги повикува сите свои верници на заедничко прославување на овој празник.