Нашата репрезентација го освои Трофејот Македонија

Македонската сениорска репрезентација го освои „Трофеј Македонија“ вторпат во историјата на одржување на овој турнир по 2011 година. Во интензивно динамичен натпревар, избраниците на Давитков ги надмудрија кошаркарите на Босна и Херцеговина и ги совладаа со 71-64.