Од полноќ нова цена на нафтените деривати

Според најновата Одлука на Регулаторната комисија за енергетика на Македонија, од вечерва по полноќ малопродажните цени на нафтените деривати согласно Методологијата за формирање на цените, се намалуваат во просек за 0,17%.

Малопродажните цени на ЕУРОСУПЕР БС-98, на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) и на Екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1), не се менуваат, односно остануваат на исто ниво како што биле утврдени со Одлуката од 10.07.2017 година, и со тоа малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-98 изнесува 62,50 ден/лит, на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) изнесува 47,00 ден/лит, а малопродажната цена на Екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1) изнесува 35,50 ден/лит.

Малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-95, се зголемува за 0,50 ден/лит во однос на цената утврдена со Одлуката од 10.07.2017 година, и со тоа малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-95 изнесува 61,00 ден/лит.

Малопродажната цена на мазутот М-1 НС се намалува за 0,506 ден/кг во однос на цената утврдена со Одлуката од 10.07.2017 година и со тоа цената на М-1 НС изнесува 23,681 ден/кг.