Светскиот ден без автомобили одбележан во Охрид со возење велосипеди

Во организација на Секторот за заштита на животната средина и управување со отпад при општина Охрид, денес беше одблежан светскиот ден без автомобили. Заменик градоначалникот Ангел Јанев нагласи дека одбележувањето на овој ден е потсетување дека загадувањето на атмосферата преку издувните гасови на автомобилите е една од главните причини за климатските промени што се случуваат низ светот. „Во што поголем број да им се придружиме на останатите градови во земјава и светот и кон пораките за зачувување на чистата средина и чистиот воздух. Ние сме свесни дека сообраќајот во Охрид…

повеќе...

Европскиот шампион Игор Стефановски – Иџе одржа едукативен час за безбедност во сообраќајот

Под мотото „Шапионот обединува – насмевка, живот, едукација“, денес, во СРЦ „Билјанини Извори“ за најмладите се одржа едукативен час за безбедноста во сообраќајот. Иницијатор, и промотор на оваа идеа е двократниот европски првак во ридски трки, македонецот Игор Стефановски – Иџе. Настанот се одржа под покровителство на општина Охрид. Во име на општина Охрид и градоначалникот Никола Бакрачески, присутни ги поздрави заменик градоначалникот Ангел Јанев. „Целта на денешнава кампања која се реализира со поддршка на Агенцијата за млади и спорт и на Републичкиот совет за безбедност во сообраќајот е преку…

повеќе...

Едукација за опасностите од брзо и неодговорно возење

Во Спортско рекреативен центар „Билјаниниизвори“ на 24ти февруари ( среда), од 12 часот и 30 минути до 13 часот и 30 минути, со поддршка на Општина Охрид, ќе се одржи настан од едукативен и забавен карактер, под мотото „Шампионот обединува – насмевка, живот, едукација“. Промотор на настанот е познатиот возач и двократен европски шампион во ридско-брзински автомобилизам Игор Иџе Стефановски, најбрзиот човек во Европа, кој ќе говори за безбедноста во сообраќајот. Целта на оваа кампања која се реализира со поддршка на Агенцијата за млади и спорт и на Републичкиот Совет…

повеќе...