Австралиската амбасадорка во работна посета на Охрид

Австралиската амбасадорка во Белград, ополномоштена за Република Македонија, Јулија Фини, денес беше во работна посета на Општина Охрид. Таа оствари средба со градоначалникот Бакрачески, при што беше запозната со актуелностите и активностите на локалната самоуправа. Градоначалникот Бакрачески и амбасадорката Фини, го посетија и Дневниот Центар “ЗРАЦИ“, каде неодамна се релизира проектот “Охрид без бариери“, со донација од ДАП (Direct Aid Program) на Австралиската амбасада, во висина од 5926 австралиски долари. При посетата Н.Е. Џулија Фини на штитениците на домот им врачи пригодни подароци. „Таа е наш голем пријател, како на…

повеќе...