Нарконон Балкан – Центар за рехабилитација од зависности

Нарконон Балкан претставува Центар за рехабилитација од зависности (дроги, алкохол), кој се наоѓа во с.Конопиште – Кавадарци, а успешно работи веќе 12 години. Се издвојува од другите центри за рехабилитација по тоа што работи по лиценцирана програма (во светот постојат 60 центри од ваков тип, а овој Центар е единствен од ваков тип на Балканот), се е на природна база (со витамини и минерали), не се користат никакви лекарства. Во програмата, како многу важен дел од рехабилитацијата, е вклучена сауна и посебни масажи што ги олеснуваат физичките потешкотии, како и…

повеќе...

Ставрески: Кавадарци една од општините со најмала невработеност

Кавадарци е една од општините во која имаме најмала невработеност, оцени денеска вицепремиерот и министер за финансии Зоран Ставрески по потпишувањето на Договорот за реконструкција и доградба на едно основно и две средни училишта во општината. „Кавадарци е општина во која имаме многу вработувања, пред се во „Дрекслермаер“ каде бројката на вработени надмина 5.000 лица, а со последната најава дека во септември ќе има уште 500 вработувања ќе се приближиме до околу 6.000 работни места што е извонредно голем број на вработувања. Исто така преку проектот „Македонија вработува“ над сто…

повеќе...