Во Охрид ќе се одбележи 28ми февруари – Ден на ретките болести

Здружението на граѓани за ретки болести „Живот со Предизвици“ предводени од кампањата на ЕУРОРДИС (Европска Организација за Ретки Болести), заедно со Црвен крст Охрид и Зш Авантура, под мотото „Придружете ни се за да се слушне гласот на ретките болести“ со низа активности ќе го одбележи Денот на Ретки Болести, кои пред се ќе бидат насочени кон промоција и информирање на јавноста за лицата заболени од ретки болести и начинот за помош и поддршка на истите. Стартот на маршот за подршка на лицата заболени од ретки болести ќе биде на…

повеќе...

Со низа активности ќе се одбележи Светскиот ден на ретки болести во Охрид

Здружението на граѓани за ретки болести „Живот со Предизвици“ и оваа година го одбележува Светскиот Ден на Ретки Болести – последниот ден од месец февруари. Во рамки на Националната Алијанса за Ретки Болести на Р. Македонија, а предводени од кампањата на ЕУРОРДИС (Европска Организација за Ретки Болести) и под мотото „Придружете ни се за да се слушне гласот на ретките болести“ Здружението за ретки болести со подршка на повеќе институции, здруженија, поединци реализира низа активности насочени кон промоција и информирање на јавноста за лицата заболени од ретки болести и начинот…

повеќе...

Одржан традиционалниот ноемвриски крос во Дебрца

Во рамките на одбележување на Патрониот празник на ЦОУ „Дебрца“ денес пред општинската зграда во с.Белчишта се одржа 11-ти ноемвриски атлетски крос, на кој учествуваа 110 ученици. Секретарот на општина Дебрца, Илија Дуклески најдобрите учесници на кросот ги закити со медали, а наградите ги додели Директорот на ЦОУ „Дебрца“ Иван Димоски. Победници на кросот се: Одделенска настава: Женска конкуренција: Машка конкуренција: 1.Андријана Огненоска 1.Ненад Левески 2.Јана Сиљаноска 2.Димитар Митрески 3.Тамара Трајческа 3.Зоран Николоски Предметна настава: Женска конкуренција: Машка конкуренција: 1.Росана Силјаноска 1.Даниел Цветаноски 2.Мартина Чолеска 2.Антонио Војдиноски 3.Марија Паункоска 3.Цветан…

повеќе...