Утре „Виз ер“ и „Тав“ ќе промовираат три нови линии

ТАВ Македонија и „Виз ер“ утре ќе промовираат три нови линии од Скопскиот аеродром и достигнувањето три милиони патници во Македонија од страна на унгарската авиокомпанија. Настанот ќе се одржи утре, вторник (28 февруари 2017) во 11.30 часот, на скопскиот аеродром „Александар Велики“. На настанот ќе зборуваат Министерот за транспорт и врски, г-дин Владо Мисајловски, Алп Ер Тунга Ерсој, генерален директор на ТАВ Македонија и Овен Џонс, главен директор за корпоративни прашања на „Виз ер“.

повеќе...

Отворено Државното првенство во одбојка за основни училишта

Директорот на Агенцијата за млади и спорт, Марјан Спасески и градоначалникот на општина Василево, Ванчо Стојанов во големата спортска сала во оваа општина свечено го отворија државното првенство во одбојка за основни училишта во рамките на училишните спортски игри, кое од денеска па се до сабота ќе се одвива во организација на Федерацијата на училишен спорт на Македонија и ООУ “Гоце Делчев”, како домаќин на првенството. Директорот Спасески во своето обраќање ги поздрави сите учесници и присутни во салата и се осврна на сите активности кои Агенцијата за млади и…

повеќе...