ОУ „Св.Климент Охридски“ помеѓу најдобрите училишни веб страници

Основното училиште „Св.Климент Охридски“ се пласира во најдобрите три училишта со учество на државен натпревар за најдобра училишна веб – страница.  На јавен повик од Министерството за образование и наука за избор на „Најдобра училишна веб – страница“ за учебната 2015/2016 година основното училиште „Св. Климент Охридски“ од Охрид учествуваше со проект изработен од учениците. Можност за учество имаа тимови на ученици од основни и средни училишта предводени од најмалку еден наставник ментор кои за своето училиште изработиле веб – страница без притоа да користат готов урнек. ОУ „Св. Климент…

повеќе...

Министерката Канческа – Милевска изврши увид во градежните активности на Плаошник во Охрид

Министерката за култура Елизабета Канческа – Милевска денеска во рамки на посетата на Охрид оствари работна средба со директорот на „Завод и музеј – Охрид“ Тања Паскали – Бунташеска. Заедно извршија и увид во градежните активности што се спроведуваат во рамки на проектот за возобновување на Светиклиментовиот универзитет. Таа изрази задоволство од динамиката и квалитетот на градежните активности што се во тек, како и за начинот на кој се спроведуваат истите, притоа нагласувајќи ја особената грижа што се води во насока на заштита на откриеното богато културно-историско наследство. Локалитетот Плаошник…

повеќе...