На охридскиот аеродром: ТАВ го пречека првиот чартер-лет од Полска

Првиот чартер-лет со 220 полски туристи од Катовице пристигна утрово на аеродромот „Св. Апостол Павле“ во Охрид одбележувајќи го почетокот на соработката меѓу ТАВ Македонија и еден од најголемите полски тур-оператори, Рего-Бис Со меѓународниот воздухопловен гест – воден мост во форма на виножито, со традиционалната македонска закуска – погача и сол, како и со церемонија на сечење торта, ТАВ Македонија утрово го пречека првиот чартер-лет од Полска на аеродромот „Св. Апостол Павле“ во Охрид, одбележувајќи го почетокот на соработката меѓу ТАВ Аеродроми и еден од најголемите полски тур-оператори Рего-Бис. Првиот…

повеќе...

Екипирани службите на ЈП „Охридски Комуналец“ за зимско одржување на патиштата

Екипите на „Јавна хигиена“ при ЈП „Охридски Комуналец“ беа ангажирани со одржување на јавната чистота во У.З.14 „Радојца Новичиќ“. „Опфатени беа улиците „Радојца Новичиќ“,  „Кленоец“ и сите пристапни улици, патеки и тротоари. Темелно се расчистени јавните површини од наноси од земја, песок и отстранета е ниската вегетација.“– велат од претпријатието. Овие активности се одвиваат по динамика која е дефинирана во Програмата за работа за 2015 година. Согласно задолженијата кои ги има ЈП „Охридски комуналец“ по „Програмата за зимско одржување на територијата на општина Охрид 2015/2016 год.“ екипирани се сите дежурни…

повеќе...