Поетско читање за старите лица

Во рамки на Програмата на грижа за стари лица која веќе една година ја спроведува Црвен крст Охрид, вчера на сцената на малиот плоштад кај (Мини Маркет) волонтерите на Црвен крст Охрид од различни возрасти и на различни јазици читаа поезија во која уживаа корисниците на оваа програма и бројни наши сограѓани. Преку поетските творби, во најголем број напишани од самите волонтери, беше упатена порака за за вреднување на разновидноста на културите и толеранцијата, взаемната доверба и разбирање, почитта и вниманието кон старите лица. Потребите на старите лица се во…

повеќе...

Поетско читање во чест на „Св.Климент Охридски“

Во организација на НУ Библиотека „Григор Прличев“ – Охрид, на 7-ми декември (понеделник) , со почеток во 12:00 часот ќе се одржи поетско читање во чест на „Св.Климент Охридски“. Одбрани песни од македонски поети ќе чита актерот Ивица Цонев.

повеќе...