Македонските традиционални јадења ќе станат дел од Европското мени

Агенцијата за храна и ветеринарство потпиша договор со Европската Агенција за безбедност на храната – ЕФСА за реализација на проект

повеќе...

Заврши 5-от Меѓународен фестивал на национална драма во Тетово

Театарски ансамбли од Македонија, Косово, Албанија, Турција и од Швајцарија настапија на годинешниот 5-ти, јубилеен, Фестивал на национална драма во

повеќе...

АХВ досега подели 15 илјади килограми концентрат за добитокот во поплавените села во скопско

За интерветно да им помогне на сточарите од поплавените региони, Агенцијата за храна и ветеринарство од донации обезбеди и на

повеќе...

АХВ: Нема пречка термички третираните говедски производи да се извезуваат

Нема никаква пречка соодветно термички третираните производи и нус производи од говедско месо да се извезуваат на рускиот пазар. Воведената

повеќе...

Во Брисел одржан првиот регионален состанок на Европската експертска група за справување со болеста јазлеста кожа

Македонија добро се справува со болеста Јазлеста кожа, рече директорот на Агенцијата за храна и ветеринарство Зоран Поповски за ТВ

повеќе...