Средба на градоначалникот Петрески со владиката Тимотеј во „Св. Наум“

Денеска во манастирскиот коплекс „Св. Наум“, градоначалникот Александар Петрески учествуваше на чествувањето на големиот празник посветен на големиот Чудотворец и богослужбата која се одржа во присуство на владиката Тимотеј.

Градоначалникот Александар Петрески оствари средба со владиката Тимотеј и другите свештеници од МПЦ.