Со низа активности ќе се одбележи патрониот празник на ОУ„Христо Узунов“

Основното училиште  „Христо Узунов “- Охрид со низа активности ќе го одбележи патрониот празник на училиштето. По тој повод  утре во Центарот за култура „Григор Прличев“ ќе се одржи свечена прослава. Погледнете ја програмата:

Програма за патронен празник
Среда 23 Април 2014 г.
Полагање свежо цвеќе на бистата на
Христо Узунов
Место: Училишен двор
Историски час и доделување награди на ученици
Место: Сала за приредби
ОУ „ Христо Узунов“ – Охрид
18:30 часот: Разгледување на изложбата од ликовни
педагози и детски ликовни творби
Место: НУЦК „Григор Прличев“- Охрид
Одговорен: професор Ристе Никлески
19:00 часот: Свечена приредба:
1. „Узунов˝- музика Вера Булоска- хорот на училиштето
2. Поздравен збор на директорот на училиштето
3. Прогласување на првенец на генерација
4. „Посеано од дамнина, расеано за навек ˝-
изведба на учениците од рецитаторската секција,
хорот и оркестарот на училиштето, под раководство на
професорите
Оливија Пирузева Јанева, Вера Булоска, Илија Булоски и
Стефанка Ангелоска, Билјана Трајкоска
Место: НУЦК „Григор Прличев“- Охрид
Четврток 24 Април 2014 г.
9:00 часот: Полагање свежо цвеќе на бистите на
Христо Узунов и Методи Патчев со историски час
Место: Градски Парк
11:00 часот: Полагање свежо цвеќе на гробот на
Христо Узунов
Место: с. Цер
11:00 часот: Спортски натпревари
Место: ОУ ˝ Христо Узунов ˝