Виц

Во судница, судијата почнал да го испрашува оптужениот шофер:

– Како можевте да изгазите дури 52 луѓе?!?

– Ми откажаа кочниците! – одговорил шоферот.

– Па, зар не можевте да свртите лево, десно? – прашал судијата.

– Па, да, можев, лево беа двајца, а десно 50 луѓе. Па, си реков, што да правам, ќе ги газам овие двајца! И… кога го изгазив првиот, тој вториот отрча кај другите 50 !!!