Виц

Отишол Барак Обама кај Господ со помош на најновата НАСА технологија:

– Господе, кажи ми, што ќе биде со мојата држава? Колку долго ќе бидам претседател на САД?

– Ти, Обама, ќе бидеш виновен за почетокот на Третата светска војна! Ќе започнеш војна со Русија!

– Па добро бе Господе, а кој ќе победи?

– А, извини, тоа не можам да ти го кажам!

– Во ред, како што ќе кажеш Господе… туку… сакав да те прашам, дали ќе постои Кока-Кола и по Третата светска војна?

– Да, да, ќе постои!

– А колку ќе чини?

– 10 рубљи за литар!