Лична изложба на уметникот Росарио Меле во Охрид

Здружението на култура „Rosario Mele” организира лична изложба на уметникот Rosario Mele во Охрид. Изложбата ќе се одржи утре, со почеток во 19:00 часот во Центарот за Култура „Григор Прличев”.

Истата ќе биде отворенa до 20-ти јуни во следните часови: 09:30 – 12:00 и 18:00 – 21:30.

Оваа изложба има за цел и го означува враќањето на Rosario Mele, надреалистички уметник, единствен во светот кој открил и реализирал текниката на “изгорена хартија”.

„Имавме желба да ја донесеме во Охрид, Македонија – место со природна убавина, неверојатна истовремено и мистериозна и магична – еден дел на Италијанската култура, за да се создаде еден однос со неверојатни вредности со тоа македонското. “– велат од Здружението  на Култура „Rosario Mele”.

изложба