Премиерно – Тајзи со нова романтична балада и спот

Еден од најуспешните, но и најозборуваните артисти на социјалните мрежи продолжува да е активен кога се работи за нови песни и спотови, а публиката навистина ужива во неговите хитови. Последен пат се уверивме во тоа на Вино-Скоп во Скопје каде што и покрај озборувањата собра најголема публика.

Деновиве тој сними нова песна и спот кој го изработи „Фабрика“ продукција, додека музиката е на Тајзи и Ивајо. Текстот е исто така на Тајзи, а тој периодов работи и на својот втор соло албум кој треба да излезе наредната година.

„Ова е една од песните кои ми стојат од поодамна и мислам дека сега и дојде време да ја промовираме. Во есен и зима се слушаат песни за гушкање. Инспирација за ваква песна ми се сите парови кои не се срамат и плашат да си покажат колку се сакаат и си значат и како што кажува самиот текст – животот е клише ако не си зближен со жената која си ја сакал најмногу“. – вели Тајзи во врска со новата песна – „Се ми е со тебе“.

Новите песни на кои работи се со реге-ска ритам и со социјални теми и како што тој самиот кажува, продолжува по патот на будење на свеста на луѓето за подобро утре, за материјализмот кој се повеќе е во луѓето, за еднаквост и соживот како и против било каква поделба била верска или партиска.