МОН го објави распоредот за екстерно тестирање на учениците

Министерството за образование објави кои предмети учениците од основните и од средните училишта ќе ги полагаат за екстерното тестирање што ќе се одржи на 7 јуни.

За вториот дел од екстерното тестирање, што ќе се одржи на 10 јуни, распоредот ќе биде објавен во вторник.

На следниот линк учениците можат да проверат кој предмет ќе го полагаат на 7 јуни.

Извор: meta.mk