ЈПК „Дебрца“: Водата да се користи само за неопходни потреби

Јавно претпријатие за комунална дејност „Дебрца” поради зголемената потрошувачка на вода апелира до корисниците да не се злоупотребува водата освен за неопходните потреби.

„Поради зголемена потрошувачка принудени сме да воведеме рестрикции за следните денови во следните населени места:

На ден 12.07.2016година вода нема да има во населните места Оровник и Подмоље 

-На ден 13.07.2016 година вода нема да има во населеното место Горенци 

-На ден 14.07.2016 година вода нема да има во населено место Оровник – Подмоље и

-На ден 15.07.2016 година вода нема да има во населено место Горенци“– информираат од претпијатието.