Чистење на речните корита на дел од река Сушица и во нас. Рача

Продолжува акцијата за расчистување на речните корита, со цел да се спречи можноста за поплавување на околното земјиште.

fotorcreated3

Екипите на ЈП „Охридски Комуналец” во вчерашниот ден го расчистуваа коритото на реката Сушица на потегот од Калимеро до амбулантата. Денес акцијата продолжи во населбата Рача, каде што беше расчистено коритото на реката по целата должина.

fotorcreated2-1