Слаб снег врне на Буково, Плтевар и на Страцин

Сообраќајот на државните патишта се одвива по претежно влажни коловози, информираат од АМСМ. Слаб снег врне во Ресен, Крушево, Маврово и на планиските премини Буково, Плетвар и Страцин, но не се зaдржува на коловозот.