Екипите на ЈП „Охридски Комуналец“ го расчистуваат снегот

Екипите на ЈП „Охридски Комуналец” вонредно се ангажирани на терен после првиот снег во оваа година.

„Активирани се работници за рачно расчистување на пофреквентните тротоари и чаршијата, а од делот на механизација активиран е фап со епоха за посипување на абразивни средства, 2 трактори со соларки, 2 возила со ножеви и комбинирана машина за чистење снег.“– велат од претпријатието.

Чистењето ќе продолжи и во текот на ноќните часови, со цел да се спречи замрзнување на коловозите и тротоарите низ градот.

This slideshow requires JavaScript.