Жител од кичевско неовластено навлегол во компјутерски систем

НК КР Кичево поднесе кривична пријава против А.М. (29) од с.Грешница, кичевско, поради постоење основи на сомнение за сторено продолжено кривично дело „оштетување и неовластено навлегување во компјутерски систем”.

Пријавениот во периодот од oктомври до декември 2016 година во 11 наврати неовластено навлегол во електронски систем на мастер кард на лице од Кичево, по што извршил трансфер на парични средства во износ од 137.000 денари.