Средба на министерот на МНР Димитров со амбасадорот на Австралија, Џулија Фини

Министерот за надворешни работи на Република Македонија, Никола Димитров, денес оствари прва средба со амбасадорот на Австралија во Република Македонија со седиште во Белград, Џулија Фини.

Министерот Димитров и амбасадорот Фини се осврнаа на билатералната соработка и го потврдија заедничкиот интерес за засилен ангажман за натамошно проширување на политичките односи, економската соработка и договорната состојба.

Министерот Димитров информираше за претстојните насоки и чекори на Владата на Република Македонија во евроинтеграцискиот процес, изразувајќи притоа цврсто убедување дека решителноста на новата Влада на Република Македонија да гради силни и независни институции и да овозможи прогрес на сите нејзини граѓани заслужува активна поддршка и од демократска Австралија.