Отслужена утрена со канон и литургија за опасност од земјотрес во црквата Св.Никола

По повод серијата земјотреси кои го зафатија охридскиот регион, денес во црквата Св. Никола, Долна Влашка Маала беше отслужена утрена со канон и литургија за опасност од земјотрес.

„Бог нека е милостив и нека ни ги услиши молитвите.“– велат од црквата.