Јован Стојаноски е новиот градоначалник на општина Охрид

Кандидатот на СДСМ и коалицијата за градоначалник на општина Охрид, проф. д-р Јован Стојаноски е новиот градоначалник на Охрид. Негов противкандидат на овие локални избори беше Митко Тилевски од ВМРО-ДПМНЕ, како и независниот кандидат Стевче Стевоски.

Јован Стојаноски освои 18.262 гласови или 54,07%, Митко Тилевски 13.560 гласови – односно 40,15%, а Стевче Стевоски освои само 679 гласови, односно 2,01%.

WebOhrid