УЕФА Лига на нации: Што претставува и кога ќе започне?

УЕФА подготви ново натпреварување во кое фановите ќе уживаат во најсилните спортски натпревари, додека ние подобро го искористуваме времето во постоечкиот календар на меѓународни натпревари. Освен тоа, ќе се задржи рамнотежата помеѓу натпреварите на репрезентациско и клупско ниво. Во исчекување на УЕФА Лигата на нации!

повеќе...

МНР: Повеќе држави и понудија помош на Македонија

До Република Македонија помош за справување со последиците од невремето во Скопско и во Тетовско досега понудиле бројни пријателски држави. Првите понуди за помош пристигнаа од државите од поширокото соседство како Албанија, Бугарија, Босна и Херцеговина, Србија, Косово, Турција и Хрватска, а понуда за помош се уште пристигнува, информираат од Министерството за надворешни работи. „Во моментов се работи на специфицирање на конкретните потреби на Република Македонија во справувањето со вонредно настанатата состојба, по што ќе биде и официјално побарана меѓународна помош“, посочија од МНР. Република Македонија, посочуваат од МНР, викендов…

повеќе...