ЈП „Билјанини Извори“ започнува со рекреативно издавање на игралиштето со вештачка трева

ЈП „Билјанини Извори“ следејќи го големиот интерес за користење на најсовременото игралиште со вештачка трева, ги известува граѓаните на Охрид, сите љубители на фудбалот, рекреативци, дека од понеделник (11-ти мај) ќе започне со рекреативно издавање на фудбалско игралиште со вештачка трева. За добивање на дополнителни информации, за да резервирате термин за користење, ЈП „Билјанини Извори“ ги упатува сите заинтересирани да се информираат на следниот контакт телефон: 071/233-005.

повеќе...

Фудбалското игралиште со вештачка трева станува балкански тренинг центар

Љубителите на фудбалот, спортот, хотелиерите, угостителите, дуќаните, таксистите, деновиве се сведоци на бенефитот кој им го дава фудбалското игралиште со вештачка трева кое неодамна се отвори во состав на СРЦ „ Билјанини извори“. Инвестицијата вредна 300. 000 евра што ја реализираа општина Охрид, Фудбалската федерација на Македонија и европската куќа на фудбалот УЕФА е полн погодок и одличен старт во трката Охрид да стане, Балкански фудбалски тренинг центар. Фудбалското игралиште со вештачка трева, веднаш по ставањето во функција, покажа дека за кусо време ќе ги исполни очекуваните резултати во афирмацијата…

повеќе...

Свечено пуштен теренот за фудбал на вештачка трева во Охрид

На пригодна свеченост а во рамки на чествувањата посветени на Св. Климент Охридски – Патронот на Охрид, денеска на СРЦ“ Билјанини Извори “, во Охрид со сечење лента од страна на градоначалникот Никола Бакрачески и директорот на ЈП “Билјанини извори“, Ристе Мишев, беше отворен теренот за фудбал на вештачка трева. Станува збор за една од најкрупните спортски инвестиции што Охрид не памети во последниве 20 години. Теренот е изграден по највисоките стандарди на европоската куќа на фудбалот УЕФА која е донатор на вештачката трева, а останатиот дел од проектот е…

повеќе...

Свечено ќе биде пуштен во употреба фудбалскиот терен со вештачка трева

Утре, понеделник, со почеток во 13:00 часот, свечено ќе биде пуштен во употреба новиот фудбалскиот терен со вештачка трева. Tеренот на вештачка трева е донација од Европската куќа на фудбалот УЕФА, а за сите пропратни активности на и околу теренот финансиските и градежните обврски се на товар на општина Охрид.

повеќе...

Привршуваат работните активности на теренот за фудбал со вештачка трева

Градоначалникот Никола Бакрачески , денес на лице во место во СРЦ „Билјанини извори“, констатираше како се одвиваат градежните активности на теренот за фудбал на вештачка трева кои се при крај и ги даваше финалните инструкции пред конечното ставање во употреба на ова игралиште. На теренот веќе се поставени вештачката трева и заштитната ограда по должината на целиот стадион. Поставени се рабници и бехатон плочки на местата за маркирање на граничниот појас помеѓу стадионот и останатата површина а деновиве се уредува и просторот кој е во непосредна близина пред влезот на…

повеќе...

Се поставува вештачката трева на фудбалскиот терен при СРЦ „Билјанини Извори“

Со забрзано темпо се одвиваат активностите кои се однесуваат на теренот за фудбал на вештачка трева при СРЦ “Билјанини извори“. Во тек е поставувањето на вештачката трева на веќе подготвената подлога. Паралелно со поставувањето на слоевите со вештачка трева се нанесува и специјален гранулат со цел нанесената вештачка трева да го добие посакуваниот изглед и содржина. Покрај вештачка трева се поставува и заштитната ограда по должината на целиот стадион во предвидените димензии,а екипи на охридските јавни претпријатија поставуваат рабници и бехатон плочки на местата за маркирање на граничниот појас помеѓу…

повеќе...

Забрзано се работи на фудбалскиот терен со вештачка трева

Градежните активности на стадионот на вештачка трева при СРЦ „Билјанини извори“ се во напредна фаза. По акцијата за поставување на вториот слој на тампон во текот на минатите две недели и по минатонеделниот процес на постаување ситен тампон- песок, од денес ЈП „Градски гробишта“ пристапи кон поставување на рабниците на периферните делови на теренот. Поставувањето на рабниците има значајна улога во системот за одвод а со нив теренот и физички ќе биде одделен од останатиот простор. Како што е веќе познато, теренот на вештачка трева е донација од Европската куќа…

повеќе...

Интензивно се работи на фудбалскиот терен со вештачка трева

Јавното претпријатие „Нискоградба“, деновиве започна градежни активности – поставување на цевки Ф-1000 на отворен канал со што се оформува инфраструктурата за одводнување на дренажана од постојните терени и новиот фудбалскиот терен со вештачка трева. Покрај тоа, претпријатието забрзано работи на подготовка и поставување на подлогата на новото игралиште кое се наоѓа во рамки на спортски рекреативниот центар „Билјанини Извори“, а кое се гради согласно стандардите на ФИФА за ваков тип на терени. Инаку ова ќе биде еден од најсовремените терени на вештачка трева во Македонија, а со неговата изградба ќе…

повеќе...

Најсовремен фудбалски терен на вештачка трева се гради во Охрид

Во тек се градежните активности за подигање на фудбалското игралиште на вештачка трева кое ќе функционира во рамки на ЈП „Билјанини извори“ . Во моментов се тампонира целиот потег по што ќе биде поставена вештачката трева. Тампонирањето,порамнувањето и нивелацијата на теренот го врши градежната оператива на ЈП „Нискоградба“. Ќе бидат поставени меѓу 1 700 и 2 000 кубни метри тампон што претставува најголем оперативен зафат на Општина Охрид за ваква намена. Теренот односно вештачката трева е донација на европската куќа на фудбалот УЕФА а останатиот дел од проектот е под…

повеќе...