Утре ќе се подигнува зелен отпад во У.З.11 „Видобишта“

ЈП „Охридски Комуналец”-Охрид ги известува граѓаните на Општина Охрид дека утре (сабота) ќе организира акција за подигнување отпад од уредување на дворни површини и градини (гранки, трева, жива града и др.) од У.З.11 „Видобишта“. Се молат граѓаните кои живеат во горенаведената урбана заедница доколку имаат ваков отпад уредно да го депонираат најдоцна до 10.00 часот и претходно да го пријават во РЕ „Механизација” на тел.046/265-353 со наведување на локацијата, за да можат службите од ЈП „Охридски Комуналец” благовремено да го подигнат. Зелениот отпад треба да е уредно оставен до контејнерите…

повеќе...

Во сабота акција за подигнување кабаст отпад од У.З 11 Видобишта

ЈП „Охридски Комуналец”- Охрид ги известува граѓаните на Општина Охрид дека на ден 15.10.2016 год.(сабота) ќе организира акција за подигнување на кабаст отпад (душеци, стар мебел, телевизори, шпорети, теписони и др.) У.З.11 „Видобишта“. Се молат граѓаните кои живеат на споменатите делови од градот доколку имаат ваков отпад уредно да го депонираат најкасно до 10.00 часот и претходно да го пријават во РЕ „Механизација” на тел. 046/265-353 со наведување на локацијата, за да можат службите од ЈП „Охридски Комуналец” благовремено да го подигнат.

повеќе...

Изградено детско игралиште во населбата Видобишта

Во рамките на Годишната програма за работа на Секторот за комунални дејности,сообраќај и улици , а врз основа на потпишаниот договор за изведба,реконструкција и изградба на детски игралишта со економскиот оператор „ Дион Градител“ ДООЕЛ,Општина Охрид реализира уште еден од ветените проекти. По налог на Секторот за комунални дејности,економскиот оператор успешно ја реализираше изградбата на детското игралиште кај поранешен „ Стобекс“ во населбата „ Видобишта“. Во рамките на градежните активности беа поставени детски и спортски реквизити на постоечкиот простор и истиот беше соодветно хортикултурно уреден. Вредноста на оваа инвестиција изнесува…

повеќе...

Средби на Груевски со локалното население во охридско

Во рамки на работната посета на Охрид премиерот Никола Груевски ја предаде во употреба целосно реконструираната улица „Ристо Чадо“ во населбата Видобишта каде оствари и срeдба со локалното население при што разговараше за нивните секојдневни потреби и проблеми. Меѓу прашањата што му беа поставени беше и проблемот на семејството од Охрид со осум деца, кое живее во субстандардни услови во една од бараките што наскоро ќе бидат урнати. Притоа, премиерот во консултација со директорот на ЈП за стопанисување со деловен и станбен простор Цветко Грозданов се информираше за начинот како…

повеќе...

ЈП „Охридски Комуналец“ продолжува со хортикултурното уредување во приградските населби

ЈП „Охридски Комуналец“, продолжува со хортикултурното уредување во кое се опфатени сите приградски населби. Денес екипите на претпријатието,  ја косеа високата трева на патот во населбата Видобишта, поточно Стобекс. Појасот покрај тротоарот и коловозот се расчистуваше од високите треви, а беа отстранети и гранки кои што го попречуваа движењето на пешаците. Ангелче Андриоски

повеќе...

Утре акција за кабаст отпад во У.З.11 „Видобишта“

Ј.П. „Охридски Комуналец“ – Охрид ги известува граѓаните на општина Охрид дека утре, 21-ви јуни (сабота) ќе организира акција за подигнување на кабаст отпад (душеци, стар мебел, телевизори, шпорети, теписони и др.) од У.З.11 „Видобишта“. Се молат граѓаните кои живеат на споменатите делови од градот доколку имаат ваков отпад уредно да го депонираат најкасно до 10:00 часот и претходно да го пријават во Р.Е. „Механизација“ на телефонот 046/265-353 со наведување на локацијата, за да можат службите од Ј.П. „Охридски Комуналец“ благовремено да го подигнат.

повеќе...

Одржан мини митинг на кандидатите на ВМРО-ДПМНЕ во Видобишта

Синоќа се одржа  мини митинг на кандидатите за пратеници на ВМРО ДПМНЕ Охрид, Александар Николоски, д-р Сашо Василевски и Љубен Арнаудов, во населбата Видобишта. фото: Ангелче Андриоски

повеќе...