Нарконон Балкан – Центар за рехабилитација од зависности

Нарконон Балкан претставува Центар за рехабилитација од зависности (дроги, алкохол), кој се наоѓа во с.Конопиште – Кавадарци, а успешно работи

повеќе...

Промовирана кампањата „Не за нелегални алкохолни пијалоци“

Денес во Царинската управа на Република Македонија се одржа прес конференција која имаше за цел да се презентираат резултатите од

повеќе...

Реализиран проектот ,,Заштита од зависност на дроги, алкохол и цигари“

Преставници на Министерство за внатрешни работи на Република Македонија, Оддел за гранични работи и миграции во соработка со Регионалните центри

повеќе...

Запленети облека, обувки, алкохол и фалсификати

Во текот на минатата недела, царинските службеници открија повеќе обиди за криумчарење, при што привремено се задржани крзнени и текстилни

повеќе...

Предавање во ОУ „Григор Прличев“ на тема „Алкохолизам, никотизам и наркоманија“

Вчера во Основното училиште „Григор Прличев“ учениците од деветтите одделенија имаа можност да го проследат стручното предавање на Д-р Соња

повеќе...

Одржано едукативно предавање „Болести на зависност – алкохолизам, никотизам и наркоманија“

Во ОУТУ „Ванчо Питошески“ се одржа стручно предавање на тема: „Болести на зависност – алкохолизам, никотизам и наркоманија“ во организација

повеќе...