Шеици во посета на Нуркачкиот Центар „Амфора“ од Охрид

Шеици облечени во традиционална облека, нуркаа заедно со членовите на Нуркачкиот Центар „Амфора“ од Охрид. Освен разгледување на подводниот археолошки локалитет во Градиште, тие ги вкусија и вината на Стоби.

Нуркачкиот Центар „Амфора“ од Охрид на овој начин на православните верници им го честита празникот Василица.