Божик неработен ден за сите граѓани

Министерството за труд и социјална политика, соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ 7-ми јануари (среда), Божик, првиот ден на Божик според православниот календар, е неработен ден за сите граѓани на Република Македонија.