Основци од „Григор Прличев“ во посета на ТВ Морис

Повеќе од педесетина ученици од прво до петто одделние од ОУ „Григор Прличев“ подрачна единица Рача денес ја посетија локалната Телевизија Морис.

Основците се запознаа со начинот на работење и информирање, ги посетија просториите каде се снимаат емисии и информативната програма како и редакцијата во која се подготвува дневникот.

Најмногу ги привлече студискиот простор, како и преточувањето на снимката при монтажа, па до целосна сликовна реализација.

Дел од дечињата изразија желба еден ден да работат како новинари и водители во телевизија.

IMG_20151203_110233_cr