ОО на СДСМ Дебрца со Новогодишна честитка до граѓаните

ОО на СДСМ Дебрца испрати Новогодишна честитка до граѓаните:

„Почитувани граѓани на Дебрца, драги пријатели,

Секој граѓанин заслужува подостоинствен живот, заслужува да биде разбран, почитуван, спокоен, радосен, бидејќи во сето тоа е смислата на нашето живеење.

Затоа, нека 2017-та година биде година на животот, кој го избравме. Година кога Македонија ќе стане нормална држава, општество на слободни и среќни граѓани. За децата да ни останат дома.

Нека биде година кога животот и насмевките на граѓаните ќе се вратат насекаде, вклучително и во општина Дебрца.

Ве повикуваме заедно да ги прифатиме предизвиците кои не очекуваат во 2017 година, заедно идеите да гис претвориме во дела и заедно да се гордееме со она што ќе го сработиме.

Имајте верба во себе. Имајте верба во вистинските вредности и продолжете да ја негувате љубовта во Вашите срца.

Ви посакуваме здравје, среќа, успех, спокој, семејна хармонија и благосостојба и живот по ваша мерка, живот каков што заслужувате.

Нека Ви е среќна Новата 2017 година.“– стои во честитката.