Привршуваат уписите за есенскиот циклус за „Час за приказни на англиски јазик“

Привршуваат уписите за есенскиот циклус од едукативната програма на Црвен крст Охрид, „Час за приказни на англиски јазик“ за деца на возраст од 4-7 години. Програмата започнува со реализација во четврток (21.09.2017), а новините кои ќе се воведат во овој циклус и ќе бидат наменети за децата, но и за родителите, ќе бидат презентирани на утрешната прес-средба.

повеќе...

При крај рокот за пријавување за програмата Час за приказни на англиски јазик

Пријавувањето за популарната едукативна програма за деца во Црвен крст Охрид, Children’s Story Hour – Час за приказни на англиски јазик за деца, е при крај! Програмата е наменета за деца на возраст од 4 – 7 години каде на забавен и интерактивен начин, преку читање приказни, пеење песнички, изработка на креативни вежби и пред се, користење на англиска литература за деца од Англиската библиотека на Црвениот крст Охрид, децата го надградуваат и зајакнуваат знаењетo на англискиот јазик и ја развиваат емоционалната сигурност како и хуманоста и солидарноста од најмала возраст. Часовите се одржуваат еднаш неделно…

повеќе...