Доделени наградите за „Најдобар млад програмер“

Агенцијата за млади и спорт во соработка со ФИНКИ и Здружениетo на информатичари на Македонија трета година по ред го реализираа проектот наречен „Најдобар млад програмер“. По тој повод денес во просториите на Агенцијата се доделија ваучерите за петте најдобри млади програмери. „Овој проект е дел од напорите на Агенцијата за млади и спорт за поттикнување и охрабрување на младите луѓе да го покажат и развиваат својот талент, но истовремено и можност да гистимулирамемладите средношколци за продолжување на своето образование на техничките науки. За успешна реализација на проектот, потпишавме Меморандум…

повеќе...

Најдобрите млади програмери на прием во Агенцијата за млади и спорт

Најдобрите од Државниот натпревар за „Избор на најдобар млад програмер” кој е во организација на Здружението на информатичари на Македонија а во соработка со Агенцијата за млади и спорт. кои учествуваа на Интернационалната олимпијада по информатика во Казан, Русија беа гости во Агенцијата за млади и спорт. Тие како дел од проектот наречен „Најдобар млад програмер”, во кој учествуваа преку 400 учесници, а чија цел бешеда преку правилна филтрација низ регионалните и Државните натпревари да ги добиеме најдобрите шестмина, достојно не претставија на Интернационална Олимпијада ( 17-19.08 Казан, Русија). Во…

повеќе...