Куратица доби камери и за ноќно надгледување

Пред извесно време во Куратица беше поставен видео надзор за надгледување и заштита од крадци преку ден. Но, од денес веќе се постави камера и за надгледување во текот на ноќта. „Камерите се со можност да ротираат 360°. Очекуваме со помош на нашите иселеници да се постават уште 5 вакви камери“. – изјави претседателот на Советот на месната заедница Куратица, Горан Ангелоски. Сето ова е со цел за поголема заштита од крадци, а одредени камери служат за промоција на селото, каде посетителите на интернет имаат можност 24 часа да го…

повеќе...