Во Охрид започна напредната НАТО школа за борбата против тероризмот во сајбер-просторот

„Како и другите региони во светот и Југоисточна Европа се соочува со предизвици поврзани со редикализацијата и тероризмот во сајбер-просторот,

повеќе...

Македонија и Босна и Херцеговина заедно кон иста цел – мирен, безбеден и просперитетен регион

Република Македонија и Босна и Херцеговна се две пријателски земји кои имаат една цел, а тоа е мир, безбедност, просперитет

повеќе...

Јолевски: Остануваме целосно посветени на интегративните процеси во НАТО и ЕУ

„Република Македонија ќе остане цврсто посветена на нашите стратешки цели – интеграцијата во НАТО и Европската Унија, а реформите кои

повеќе...

Ден за високи гости на вежбата „Македонски блесок 12“

Припадниците на декларираната ренџерска чета (рч) со демонстрација на постапките на показната вежба со боево гаѓање „Ренџерски вод во реакција

повеќе...

Министерот Јолевски на Форумот за армиска поддршка на цивилните структури во државата

Министерот за одбрана, Зоран Јолевски учествуваше во работата на Форумот „Правни аспекти на поддршката на цивилни институции и организации од

повеќе...

Јолевски: Министерството за одбрана и Армијата на Македонија се силно посветени во промоција на мирот

По повод Денови на Мајка Тереза Воениот Музеј на Република Македонија како дел од Министерството за одбрана организираше изложба на

повеќе...

АРМ ја отстрани карпата која беше закана за жителите на Шипковица

Припадниците на инженерскиот баталјон на Армијата на Република Македонија, денеска со контролирана експлозија ја уништија карпата која по големите поплави

повеќе...

Шест офицери на АРМ во нова ротација во мисијата „Одлучна поддршка“ во Авганистан

Шест офицери на Армијата на Република Македонија денеска во Министерството за одбрана беа свечено испратени како новата ротација на припадниците

повеќе...

Јолевски: Македонските бранители никогаш нема да бидат заборавени

Делегација на Владата на Република Македонија предводена од министерот за одбрана на Република Македонија, Зоран Јолевски како и делегација од

повеќе...