Бурињата со вино во Пештани кај Петар Толевски и Никола Гугоски

Традиционално, Денот на Рибарите се одбележува и во Пештани. Бурињата кои беа фрлени во Охридското Езеро, годинава, ги фатија 13 годишниот Петар Толевски и 23 годишниот Никола Гугоски.

10934644_993949073952035_1348503127_n10928116_993949353952007_105668101_n

А.Андриоски